Säännöt

pic-01
Keilojen asettelu muodostelmaan

Mölkky on supersuosittu suomalainen ulkopeli, jossa pelaajat menestyvät heittotarkkuuden ja sattuman avulla. Pelataksesi tarvitset avoimen ulkokentän ja Mölkky-pelisetin.

Sisältö: 12 keilaa (numeroitu 1-12), Heittokapula.

Pelivalmistelut:

Numeroidut keilat asetetaan tiiviiseen muodostelmaan. Heittolinja piirretään 3-4 metrin päähän tästä muodostelmasta. Pelaajat toimivat vuorotellen pisteiden kirjureina (katso ”Pelin loppu”).

pic-02

Playing_Molkky_1 Playing_Molkky_2

Pelin kulku:

Heittojärjestys: Ensimmäisessä pelissä heittojärjestys arvotaan. Seuraavissa peleissä heittojärjestys muodostetaan edellisen pelin tulosten perusteella pienimmästä pistemäärästä suurimpaan.

Pelin aloitus: Ensimmäinen pelaaja heittää heittokapulan keilamuodostelmaa kohti ja yrittää kaataa keiloja. heittokapula heitetään aina alakautta.

Kaatunut keila: Keilaa ei lasketa kaatuneeksi jos se nojaa toista keilaa tai heittokapulaa vasten. Heiton jälkeen keilat nostetaan takaisin pystyyn siihen paikkaan, mihin ne ovat heiton tuloksenapäätyneet.

Pisteiden lasku: Jos yksi keila kaatuu, pisteet = keilaan kirjoitettu numero. Jos useampi kuin yksi keila kaatuu, pisteet = kaatuneiden keilojen lukumäärä.

Pelin loppu: Jos pelaaja jää ilman tulosta kolmella peräkkäisellä heittokierroksella, hän putoaa pelistä ja toimii pisteiden kirjurina. Peli päättyy, kun yksi pelaajista saa kerättyä tasan 50 pistettä. Jos pelaaja saa yli 50 pistettä, hänen pistemääränsä lasketaan 25 pisteeseen.